• No products in the cart.
Image Alt

Víno vs. bolehlav

Jak si vybíráme víno? Bereme ohled na svůj instinkt nebo dáme na rady kamarádů? Možná spustíme jednu znejznámějších aplikací na hodnocení vína Vivino. 

Ať už je naše “taktikapři výběru vína jakákoliv, cíl máme všichni stejný. Chceme si užít a zapamatovat moment, pro který si víno vybíráme. Víno by nám mělo chutnat, vonět a jeho barva by měla lahodit našemu oku. 

…..a neměla by nás potom bolet HLAVA! 

Pojďme se tedy podívat na to, jak si zachovat příjemný pocit zdobrého vína i následující ráno. 

Oxid siřičitý  – Čím méně, tím lépe 

Oxid siřičitý ve víně dvě funkce konzervační a antioxidační. Obsah oxidu siřičitého ve víně se může lišit v závislosti na technologii použité k výrobě vína. Kvevrová vína značky Winiveria se vyrábí tradiční kachetinskou metodou, jsou nefiltrovaná, přírodní a stabilní s množstvím fenolických látek. Tato vína se šíří jen minimálně, těsně před lahvováním. 

Slupka – Syrah raději ne 

Dlouhodobá pozorování samotných vinařů potvrzují, že tloušťka hroznové slupky může ovlivnit bolest hlavy. Hrozny se silnější slupkou dozrávají déle a koncentrace histaminu ve víně vyrobeném z těchto hroznů může být vyšší. Abyste se ochránili před bolestmi hlavy, měli byste se vyhnout vínům vyrobených ze silných hroznů (např.:  Zinfandel, Syrah a Cabernet Sauvignon). Naopak velmi tenkou slupku má odrůda Khvikhvi 

Voda – vždy při ruce  

Alkohol a cukr jsou dvě látky, které mohou při kombinaci způsobit silné bolesti hlavy. Když vaše tělo konzumuje alkohol nebo cukr, potřebujete hodně vody, abyste pomohli metabolizovat tyto látky.  Pokud nejste dostatečně hydratovaní, vaše tělo začne čerpat potřebnou vodu z jiných částí těla, včetně hlavy. Když tekutina v hlavě začne odtékat, vyvine se bolest hlavy. 

Post a Comment